You, the petitioner
Screenshot 20200105 180022%281%29

Intercity Direct-trein Amsterdam-Vlissingen

7 signatures

De provincie Zeeland is echt een ondergeschoven kindje als het om bereikbaarheid gaat. Nog wel diverse buslijnen door de gehele provincie maar slechts 1 spoorlijn met een dienstregeling die er maar liefst 1,75 uur over doet om in Rotterdam te komen en in 3 uur naar Amsterdam. Wel handig voor andere omliggende plaatsen als Dordrecht, Den Haag, Leiden en Haarlem. Echter, een tweede en snellere treinverbinding is op z'n plaats!

Petition

We

Bewoners van Zeeland en anderen

 

observe

  • Er is nu maar 1 treindienst - die er 3 uur over doet - om in de Randstad te komen en 1,75 uur naar Rotterdam. Er is bijvoorbeeld al een petitie voor meer spoor in Zeeland maar of dat zal gebeuren is echt zeer en zeer de vraag.
  • Wat wel realistisch zou zijn is een Intercity-direct van Amsterdam naar Vlissingen, die alleen stopt in: Schiphol, Rotterdam, Roosendaal, Bergen op Zoom, Goes en Middelburg.
  • Met een Intercity Direct kan men in circa 1,5 uur van Zeeland naar Amsterdam kan reizen en terug. De huidige intercity die er 3 uur over doet is handig voor verbindingen vanuit alle andere kleinere omliggende plaatsen.
  • Hiervoor hoeft alleen bij Lage Zwaluwe een afbuiging van de HSL naar de spoorlijn Dordrecht-Roosendaal te komen en terug. Verder kan het het allemaal over bestaand spoor. Spoorvisie 2040 beschrijft dat dit in de toekomst gaat komen, maar hoe sneller hoe beter! Zo is de petitie voor langere treinen in Zeeland ook waargekomen verleden jaar!

 

and request

De NS, Prorail en wellicht andere partijen die hierover gaan om in de nabije toekomst, een Intercity Direct in te zetten van Amsterdam naar Vlissingen en terug, die alleen in Schiphol, Rotterdam, Roosendaal, Bergen op Zoom, Goes en Middelburg stopt.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
openbaar vervoerbedrijf 
Petition desk:
Closing date:
2025-12-06 
Lead petitioner:
Tim Sekac 
Website:

History

Signatures